Home Ostalo Američki predsjednik šefa kompanije Apple oslovio sa Tim Apple

Američki predsjednik šefa kompanije Apple oslovio sa Tim Apple

Američki predsjednik Donald Trump često je meta kritika, ali i internetzabava  zbog svog, recimo, osebujnog stila komunikacije. Ovih dana je jedna od glavnih tema na društvenim mrežama njegov lapsus kojim je pomiješao ime i prezime Tima Cooka s imenom kompanije koju vodi, Appleom.

Naime, prilikom sastanka odbora koji se bavi zapošljavanjem i investicijama, na kojem je prisustvovao i Cook, Trump mu se zahvalio na velikim investicijama u SAD, i oslovio ga – Tim Apple. Ovo je ime vrlo brzo postalo trending tema na društvenim mrežama, ili da kažemo, na internet stranicama Marka Facebooka i Jacka Twittera.

Zanimljivo, iako je riječ o očiglednom lapsusu, Trumpu ovo nije prvi puta da je umjesto prezimena osobe koju oslovljava ubacio ime kompanije iz koje dolazi. U martu prošle godine šeficu Lockheed Martina Marillyn Hewson nazvao je, ne trepnuvši – Marillyn Lockheed.

Da ima smisla za humor, potvrdio i je i sam Tim Cook tokom dana promijenivši svoje ime na Twitteru u Tim Apple (iskoristivši pritom emotikon jabuke).

https://twitter.com/Mrjackfink/status/1103464932568313856/photo/1

(bug)