Home Ostalo Windows PC Antivirusi počeli oznaznačavati Micro Torrent kao nesigurnu aplikaciju

Antivirusi počeli oznaznačavati Micro Torrent kao nesigurnu aplikaciju

Izgleda da su uTorrent korisnici naišli na probleme na Windowsu, jer je Microsoftova Windows Defender alatka počela da obeležava popularni torent klijent kao potencijalnu pretnju. Nekoliko drugih anti-virus vendora je takođe počelo da obeležava najnoviju verziju uTorrenta kao opasnu.

Trenutno nije jasno šta je pokrenulo ovu promenu, ali kako TorrentFreak izveštava, BitTorrent Inc sugeriše da su upozorenja lažno pozitivna te da ništa zlonamerno nije dodato u uTorrent klijent.

U ovom trenutku, milioni ljudi koriste uTorrent regularno, čineći ga jednim od najpopularnijih torent klijenata, tako da bi upozorenja o postojanju virusa mogla potencijalno zabrinjavajuća. Jedan od mogućih problema je to što uTorrent često stiže u paketu sa svojim installerom. S vremena na vreme opciona instalacija uključuje adware, koji može biti predmet interesovanja antivirus programa.

BitTorrent Inc, u čijem je vlasništvu uTorrent klijent, je svestan ovih izveštaja, a kao rezultat je povukao najnoviji uTorrent build sa stranica za preuzimanje. Međutim, kompanija nije našla nikakve razloge za blokiranje programa od strane anti-virus softvera, tako da sve i dalje ostaje misterija.

Ako i dalje želite da koristite Micro Torrent umjesto prelaska na neki od drugih torrent aplikacije, predlažemo da preuzmete stariju verziju Micro Torrent aplikacije, odnosno poslednju verziju koja nije dolazila sa reklamama, sa ovog linka.

(balkanandroid/benchmark)