Home Windows Windows PC Microsoft zvanično najavio Windows 11

Microsoft zvanično najavio Windows 11

Iako je najavljeno kako je Windows 10 poslednji Windows operativni sistem, a nedavna curenja informacija i slika Windows 11 to demantovale, Microsoft je danas i zvanično najavio narednu generaciju svog Windows operativnog sistema.

Balkan Android slavi osmi rođendan pa nagrađuje svoje posjetioce. Klikni da učestvuješ u nagradnoj igri.

Odmah ono najbitnije, Windows 11 će biti besplatna nadogradnja Windows 10 u stilu u kojem je Windows 10 besplatan bio za korisnike Windows 7, 8 i 8.1 operativnih sistema. Ali Windows 11 ima veće hardverske zahtjeve u odnosu na prethodnike, a to su minimalno dvojezgreni procesor na 1 GHz koji može izvršavati 64 bitne instrukcije jer će Windows 11 doći samo u 64-bit verziji, zatim minimalno 4 GB RAM-a te 64 GB prostora na disku te matičnom pločom koja podržava UEFI. Zanimljivo je kako će korisnici koji imaju Home verziju Windows operativnog sistema morati imati i Microsoft nalog prilikom instalacije i inicijalnog podešavanja Windows 11, dok to neće biti slučaj za Pro verziju.

Nvidia prestaje objavljivati nove drajvere za Windows 7

Windows 11 stiže sa novim korisničkim interfejsom, novim Start menijem, novim setom ikonica i navodno velikim unaprijeđenjem performansi. Ali to nije sve, novi Windows će moći pokretati i Android aplikacije jer će stizati sa integrisanom Amazon AppStore prodavnicom aplikacija, odnosno aplikacije dostupne na Amazon prodavnici aplikacija će biti izlistane na Windows Store i kada ih instalirate moći će se izvršavati na vaše računaru.

Pojavile se prve slike i vodeo snimci Windows 11 menija

Naredni Windows se očekuje u oktobru ili novembru, a do tada će sigurno stići i po koja beta verzija tako da ćemo imati mnogo više podataka i detalja o tome šta nas sve očekuje.