Home Windows Windows PC Windows 11 će navodno biti besplatna nadogradnja za Windows 7 i novije...

Windows 11 će navodno biti besplatna nadogradnja za Windows 7 i novije Windows operativne sisteme

Prema navodima, Microsoftov predstojeći Windows 11 operativni sistem bi mogao biti ponuđen kao besplatna nadogradnja korisnicima starijih verzija Windowsa, uključujući Windows 10 i Windows 7 (pod uslovom da njihove instalacije imaju validan licencni ključ). Oni koji imaju Windows 8 i 8.1 takođe su uključeni u ovaj proces.

Klikni ovdje da se učlaniš u Balkan Android Viber grupu

Windows 7 korisnici su najpoznatiji po tome da pružaju otpor kada je nadogradnja na Windows 10 u pitanju i mnogi od njih nisu želeli da pređu na aktuelni operativni sistem kada je on ponuđen besplatno 2015. godine. Naravno, zaljubljenici u Windows 7 će imati sve manje motiva da se drže ovog OS-a, nakon što je Microsoft okončao zvaničnu podršku. Čak će i Nvidia prestati da nudi drajvere za OS od oktobra ove godine.

Nvidia prestaje objavljivati nove drajvere za Windows 7

Postoje različiti razlozi zbog kojih bi Microsoft mogao ponuditi besplatnu nadogradnju na Windows 11, među kojima su podrška za manji broj verzija Windowsa, povećanje broja onih koji koriste ugrađeni Microsoft Store i drugo.

Predstavljeni Honor 50 SE, Honor 50 i Honor 50 Pro telefoni

Više detalja će svakako biti poznato nakon događaja, koji Microsoft održava 24. juna i tokom kojeg se očekuje predstavljanje novog Windows operativnog sistema.

Pojavile se prve slike i vodeo snimci Windows 11 menija

(benchmark)