Home Apple iOS Apple navodno sprema 12.9-inčni iPad Pro sa mini-LED ekranom

Apple navodno sprema 12.9-inčni iPad Pro sa mini-LED ekranom

Apple već neko vreme radi na mini-LED displejima, a sada analitičar Ming-Chi Kuo ističe da nas očekuje ukupno šest proizvoda sa ovakvim ekranima, od iPad do Mac modela. Prema njegovim saznanjima, prvi uređaj sa novom tehnologijom će biti iPad Pro.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Nedavni izveštaj, koji je Kuo objavio, pominje da će Apple ubrzati implementiranje mini-LED panela, zbog toga što trenutni testovi daju bolje rezultate nego što se očekivalo. Ovo je najviše zahvaljujući novom dobavljaču – Sanan Optoelectronics. Kao rezultat, mogli bismo videti prvi 12.9-inčni iPad Pro sa mini-LED displejom ranije nego što se očekivalo.

Apple već izbacio prvo ažuriranje iOS 14

Epistar će ostati glavni dobavljač mini-LED panela za Apple, ali je kompaniji iz Kupertina bilo potrebno više dobavljača kako bi se podmirile prvobitne potrebe.

Pojavila se informacija kada Apple planira predstaviti iPhone 12 seriju telefona

Trenutno, proizvođači mini-LED panela su u fazi “tehnološkog razvoja”, a Kuo veruje da će tokom 2021. godine cena proizvodnje mini-LED panela pasti za oko 50%, nakon čega će u 2022. uslediti još jedan pad cene of 35 procenata.

Glasine tvrde kako će najmanji ovogodišnji iPhone nositi ime Mini

Masovna proizvodnja mini-LED displej panela će početi u četvrtom tromesečju ove godine, a inicijalna porudžbina je između 300.000 i 400.000 panela.

Apple je rezervisao kompletan TSMC proizvodni kapacitet za svoj A14 čipset

(benchmark)