Home Apple iOS Apple značajku „Find my” pruža i drugim proizvođačima

Apple značajku „Find my” pruža i drugim proizvođačima

Find My Logo

Koliko vam se puta desilo da ste izgubili pametni telefon, bežične slušalice, prijenosni zvučnik? Sigurni smo da makar jednom (iako je možda bolje da se nikada to ne desi). Tvrtka Apple po tom je pitanju jedna od „značajnijih” odnosno kada je u pitanju pronalazak izgubljenih gadgeta koji imaju GPS u sebi.

Apple iPhone 12 biti će najjeftiniji do sada

Da dobro ste čuli, Apple sa svojom značajkom „Find my” koja se nalazi na iPhone, iPad, iPod, Mac, te ostali, hardverskim rješenjima ove Američke tvrtke uvelike pridonosi rezultatu pronalaska izgubljenih „stvari” za sada samo iz okrilja Applea. No na jučerašnjoj WWDC 2020 konferenciji (ČLANAK PROČITAJTE KLIKOM NA NJEGA) između ostalog najavio je kako će upravo „Find my” aplikacija otvoriti „svoja vrata” i ostalim proizvođačima hardvera, naravno ako posjeduju GPS te Bluetooth tehnologiju. Nemojmo zaboraviti ovdje navesti kako se hardver mora povezivati odnosno biti kompatibilan s proizvodima iz Applea. Približimo to iz jednostavnog primjera.

Find My

Recimo netko od vas posjeduje iPhone pametni telefon te nema Apple AirPods bežične slušalice već koristi neke bežične iz npr, Sonya. Ako njih ima povezanih s iPhone pametnim telefonom (a mora ih imati ako preko njih sluša glazbu) i ako ih kojim slučajem izgubi, odlaskom na aplikaciju „Find my” dobiti će točnu lokaciju (naravno oslanjajući se na GPS te ako je moguće Bluetooth) gdje se te bežične slušalice nalaze.

81% iPhone uređaja na svijetu pokreće iOS 13

Premda nije točno navedeno kazano je kako će „Find my” za podršku hardvera „treće strane” (kako to vole isticati iz Applea) biti odabrano vrijeme negdje krajem ove godine. Dok drugi pak navode kako bi se to moglo poklopiti s dolaskom značajke „AirTag” čijom implementacijom u nadolazeći iPhone 12, Apple želi dodatno osigurati svoj Apple (eko) sustav.

Google će Chrome nadograditi opcijom iz novog Microsoft Edge web browsera

Čelnici tvrtke navode iako će „Findy my” biti otvoren za ostale proizvođače hardvera on ostaje i dalje poprilično siguran te sadašnji korisnici nemaju ikakvog razloga za paniku te će razina sigurnosti popustiti.

(PhoneArena)

Ukoliko još niste (ili niste imali prilike) pogledali WWDC 2020 konferenciju koja je po prvi puta organizirana Online bez publike, klikom na donji YouTube link donosimo vam čitavo događanje otvaranja ovogodišnje WWDC 2020 konferencije.

Da li ste znali da Balkan Android odnedavno ponovo ima Android aplikaciju? Preuzmite je sa ovog linka i nastavite nas kao i do sada redovno pratiti.