Home Windows Windows PC Google će Chrome nadograditi opcijom iz novog Microsoft Edge web browsera

Google će Chrome nadograditi opcijom iz novog Microsoft Edge web browsera

Google je godinama mučio muku sa potrošnjom RAM memorije kada je u pitanju njihov pretraživač Google Chrome i operativni sistem Windows 10. Googleovi inženjeri su otkrili da će ubuduće Chrome koristiti tehnike iz Microsoft Edge pretraživača za smanjenu upotrebu RAM-a i teoretski povećanje performansi. Chrome će preći na “Segment Heap” upravljanje memorijom koje po iskustvu Microsofta smanjuje upotrebu memorije za 27%.

Pratite Balkan IT i putem Vibera!

Poboljšanja u Google Chrome pretraživaču mogu se dosta razlikovati u zavisnosti od sistema, ali su testovi pokazali da bi se ponekad moglo uštedeti stotine megabajta u sistemskim procesima. Višejezgarni sistemi će najverovatnije videti najveću korist, objašnjavaju inženjeri.

Adobe će od korisnika tražiti da izbrišu Flash sa svojih uređaja

Trebalo bi videti tu funkciju kako će funkcionisati nakon što Google napravi Chrome koji će koristiti Windows 10 komplet za programere. To neće nužno dovesti do masovnih poboljšanja performansi, ali bi moglo pomoći ako imate ograničenu RAM memoriju u svom sistemu, ili jednostavno želite da držite otvoreno dosta tabova u pretraživaču.

Mozilla pokreće vlasiti VPN servis

(pcpress)