Home Android Telefoni Asus predstavio novi PadFone Infinity

Asus predstavio novi PadFone Infinity

Asus je predstavio novu verziju vodećeg smartphone-a – PadFone Infinity. Smartphone zadržava dizajn i 5-inčni IPS 1080p ekran od prethodnika, ali ga sada pokreće Snapdragon 800 čipset sa četiri Krait 400 jezgra koja su taktovana na 2,2GHz, Adreno 330 grafika i 2GB LPDDR3 RAM memorije.

Asus je unaprijedio i kameru. I dalje je ona od 13MP, ali je sada u stanju da pravi kvalitetne 3MP fotografije od većih 13MP slika, tako što kombinuje 3 piksela u jedan. To zvučni dosta kao PureView tehnologija iz Nokia-e, mada je Asus ovdje naziva PixelMaster. Možemo se kladiti da su fotografije snimljene na ovaj način zaista impresivne. Tu je i rafalni režim, koji podržava do 35 slika u sekundi, ali je rezolucija samo 3MP.

Konačno je Asus ubacio utor za microSD kartice na PadFone Infinity, ali je smanjio internu memoriju na 16 ili 32GB. Ostatak specifikacija je uglavnom isti kao kod starog PadFone Infinity-a, te uključuje LTE povezivanje, 2MP prednju kameru i bateriju kapaciteta 2400mAh.

Novi PadFone Infinity radi na Android-u 4.2 sa neznatno osvježenim Asus-ovim korisničkim interfejsom na vrhu. Asus obećava da će donijeti ovo ažuriranje i na prethodnu generaciju PadFone Infinity-a.

Novi PadFone Infinity ima isti dizajn kao i njegov prethodnik, ali njegova metalik pozadina je dijamantski sječena, i daje telefonu vrhunski izgleda i osjećaj. Asus će ponuditi novi Infinity u Titanijum crnoj i Platinum bijeloj boji.

Asus će novi PadFone Infinity cijeniti 640 dolara po komadu, dok će PadFone stanica(dock) koštati oko 240 dolara. Trenutno ne postoji zvaničan datum lansiranja, ali osvježeni PadFone Infinity očekujemo na policama u narednih nekoliko nedjelja.

(gsmarena)