Home Telefoni Asus ROG je najbrži telefon sa Snapdragon 845 čipsetom

Asus ROG je najbrži telefon sa Snapdragon 845 čipsetom

Asus je, prema svemu sudeći izabrao najbolje Snapdragon 845 čipove – one koji mogu da dostignu 2.96GHz. Ovo ROG telefonu daje prednost od 200MHz nad drugim premijum i gejming telefonima. Kako bi se brži čipovi držali rashlađenim, Asus je implementirao bakarni provodnik toplote i povezao ga sa 3D komorom za paru.

Kako je ovaj sistem uticao na benchmark rezultate telefona? Odgovor na ovo pitanje nam daje Geekbench.

A odgovor je da postoji prednost, iako je ona prilično mala. Doduše, ROG telefon na tržište stiže narednog tromesečja, tako da ima još vremena da se načine poboljšanja i da se benchmark rezultati pojačaju.

Na primer, nije jasno da li na bolje benchmark rezultate utiče X Mode, koji onemogućava četiri spora jezgra na Snapdragon 845 čipu i povećava minimalne brzine takta četiri veća jezgra.

Velika jezgra obezbeđuju najviše snage u multi-core testovima, mada su rezultati nešto niži zbog toplote. Asus svakako nudi aktivno rashladno rešenje, opcioni AeroActive, za duge gejming sesije.

Pored ovoga, tu  je i 8GB LPDDR4X RAM-a i do 512GB UFS 2.1 skladišnog prostora.

Displej telefona od 6.0 inča je AMOLED tipa, sa 18:9 odnosom stranica, 2160 x 1080p rezolucijom i osetljiv je dovoljno da može da primi input pomoću rukavica. Displej dolazi sa frekvencijom osvežavanja od 90Hz.

Telefon ima dva USB Type-C porta, od kojih je jedan smešten sa strane, tako da je moguć gejming u pejzažnom položaju dok se telefon puni. Zanimljivo, dva porta imaju različite specifikacije: onaj u dnu uređaja je USB 2.0 i podržava 20W brzo punjenje, dok je port sa strane USB 3.1 Gen 1 i podržava 15W brzo punjenje. Asus ističe da će se 4000mAh baterija telefona sa 20W brzim punjenjem napuniti do 60% za 33 minuta, od nosno do 85% za nešto preko sat vremena.

Kada su kamere u pitanju, telefon ima 12MP + 8MP (120° širokougaone) kamere na poleđini i 8MP prednju kameru. Za otključavanje telefona se koristi senzor otiska prsta.

ROG Phone ima dva AirTrigger-a s leve strane uređaja, koji zahtevaju samo 20 grama sile za pritisak, a ideja je da se prsti drže manje na ekranu, kako bi se videlo šta se dešava u igrama.

Asus je objavio i seriju periferija, koje se mogu povezati na USB Type-C port. Tu je TwinView Dock koji omogućava povezivanje na drugi ekran, WiGig Dock koji koristi 60Hz Wi-Fi za povezivanje na veći displej i drugo.

Asus je istakao da ROG Phone na tržište stiže na leto, a kompanija nije objavila cenu telefona.

(benchmark)