Home Telefoni Asus sprema dva smartphone-a za ljubitelje selfija

Asus sprema dva smartphone-a za ljubitelje selfija

Asus bi 19. augusta trebao predstaviti svoje buduće adute na tržištu pametnih telefona, a već sada stiže sve više informacija o uređajima koji će tada biti predstavljeni. Tako se spominju i dva nova uređaja srednje klase koja će posebno biti namijenjena ljubiteljima selfie fotografija, a riječ je o modelima ZenFone 4 Selfie i ZenFone 4 Selfie Pro. Oba modela stavljaju naglasak na dvostruku prednju kameru koja omogućuje snimanje širokougaonih selfija bogatih detaljima.

Model ZenFone 4 Selfie (ZD553KL) predstavlja početni model i ulazak u srednju kategoriju uređaja sa svojim 5,5-inčnim IPS HD ekranom, Qualcommovim Snapdragon 430 čipom, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije proširive microSD karticama te baterijom od 3000 mAh. S prednje strane nalazi se već spomenuta dvostruka prednja kamera s jednim 20-megapikselnim i jednim 8-megapikselnim senzorom. Sa zadnje strane nalazi se 16-megapikselna kamera. Tu je još i senzor prstiju integriran u prednju fizičku Home tipku te operativni sistem Android 7.0 Nougat.

Model ZenFone 4 Selfie Pro (ZD552KL) donosi 5,5-inčni AMOLED Full HD ekran, Qualcommov Snapdragon 625 čip, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije proširive microSD karticama. S prednje strane nalazi se već spomenuta dvostruka prednja kamera s jednim 24-megapikselnim i jednim 5-megapikselnim senzorom sa širokougaonom lećom. Tu je također i prednja 16-megapikselna kamera, operativni sistem Android 7.0 Nougat te senzor otisaka prstiju s prednje strane.

Cijena početnog Selfie modela bi trebala biti 299 eura, a Selfie Pro modela oko 399 eura.

(bug)