Home Ostalo Kamere Asus ZenFone 5 ostvario 90 poena na DxOMark testu

Asus ZenFone 5 ostvario 90 poena na DxOMark testu

DxOMark je objavio rezultate svoje detaljne analize kamere Asus ZenFone 5 telefona. Sa ukupnim DxOMark rezultatom od 90 poena, Asus ZenFone 5 ostvaruje veoma dobre rezultate za uređaj u svojoj klasi. ZenFone 5 dolazi sa dvije kamere koje kombinuju glavnu kameru od 12MP sa objektivom ekvivalentnom 24mm žižne daljine i sekundarnom 8MP kamerom sa izuzetnim širokougaonim objektivom.

Kada su slike u pitanju, kamera pruža uravnotežene performanse u svim situacijama snimanja, uz generalno dobar prikaz boje i ekspozicije, što donosi rezultat za fotografisanje od 93 poena. Asus se posebno dobro pokazuje u scenama sa visokim kontrastom i pokazuje dobre detalje u sjenci. Performanse autofokusa su jedan od najboljih koje je DxOMark zabilježio, a sistem omogućava brzo i tačno fokusiranje u svim situacijama.

Sa 86 poena Asus ZenFone 5 postiže nešto niži rezultat za svoje video performanse u odnosu na rezultat za fotografije. Iako video izlaz pokazuje dobru ciljnu ekspoziciju, performanse boja i bijelog balansa, glavni nedostatak telefona u video snimanju jeste nedostatak detalja. Fini detalji i teksture nisu renderovani lijepo na svim nivoima svjetlosti, kao što je to kod najboljih uređaja u klasi: Google Pixel 2 i Huawei P20.

Kompletan test Asus ZenFone 5 kamere možete pročitati na DxOMark sajtu.

(benchmark)