Home Telefoni Brzo punjenje na iPhone 8 i iPhone X sporije nego na premium...

Brzo punjenje na iPhone 8 i iPhone X sporije nego na premium Android telefonima

Ranije smo pisali kako je Apple implementirao stari sistem bežičnog punjenja u svoj najnoviji iPhone 8 uređaj, a čini se da ni punjenje kablom nije brzo kao na Android konkurenciji. Naime, nova studija koju donosi Tom’s Guide pokazuje da iPhone 8 i iPhone X zaostaju za Android konkurencijom kada su u pitanju sposobnosti brzog punjenja (fast charging).

Test je uključivao uređaje za punjenje koji stižu uz OnePlus 5T, LG V30, Google Pixel 2 i Galaxy Note8 modele. Za iPhone 8 i iPhone X, Tom’s Guide je koristio Apple-ov 29-vatni zidni adapter i USB-C to Lightning kabl. Kada je sama “out of the box” podrška u pitanju, Android premium modeli već su na početku u prednosti.

Prvo, uređaji su testirani tokom perioda punjenja od 30 minuta. OnePlus 5T je predvodio grupu telefona, napunivši se do 59% za pola sata. Drugi je bio LG V30 sa 53 procenta. Na trećem, četvrtom i petom mestu našli su se iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus, sa 50, 49 i 47 procenata.

Nakon ovoga, punjenje je na telefonima testirano tokom sat vremena. Rezultati su bili slični prvom testu, pa je OnePlus 5T napunjen do 93 procenta, LG V30 do 86 procenata, iPhone X do 81%, iPhone 8 do 80% i iPhone 8 Plus do 79 procenata.

Zanimljivo je da se najnoviji iPhone telefoni sporije pune od nekih kunkurentnih Android telefona, iako kupci moraju da potroše dodatni novac kako bi nabavili uređaje za brzo punjenje svojih novih iPhone modela.

(benchmark)