Home Ostalo Internet Budite Google lokalni vodič

Budite Google lokalni vodič

Otišli ste negde, a ne znate kuda na ručak, kakva je hrana i kakve su cene? Odgovor se nalazi u Google Mapama.

Ceo projekat se svodi na davanju utisaka kompanijama za trgovinu ili pružanju usluga, koje su pritom registrovane na Google Mapama. Korisnici mogu čitati tudje utiske, ali i sami dati svoj ostavivši komentar, dati ocenu od 1 do 5 zvezdica ili ubaciti sliku. Za sve to dobijate poene, a sakupljanjem poena postajete lokalni vodič.

Trenutno postoji preko milion registrovanih kompanija na Google Mapama.

Screenshot_2015-11-27-00-38-23

Postoji 5 nivoa lokalnih vodiča, gde svaki donosi odredjene prednosti, a mi ćemo Vam nabrajati one koje su najpotrebnije:

  1. nivo je nivo u kome ne dobijate apsolutno ništa.
  2. nivo za koji Vam treba samo 5+ poena gde Vas Google uvodi u priču ovog projekta.
  3. nivo za koji Vam treba 50+ poena u kome dobijate značku lokalnog vodiča.
  4. nivo za koji Vam treba 200+ poena gde dobijate dobru ponudu da nadogradite Vaš Google Drive cloud prostor na 1TB u trajanju od 2 godine.
  5. nivo za koji Vam treba 500+ poena gde postajete Google insajder i imate priliku da testirate nove Google proizvode pre zvaničnog objavljivanja.

Stanje Vasih poena možete videti ulaskom u aplikaciju Mape na telefonu ili tablet računaru odabirom opcije Meni > Vaši prilozi. (eng. Menu > Your contributions).

Screenshot_2015-11-27-00-38-55

Svaka slika, ocena ili komentar donose po 1 poen, ali ako Vam se realno stanje poena ne prikaze odmah imajte na umu da je Google zvanično objavio da se lista poena ažurira na svakih 24 sata.