Home Ostalo Internet Elon Musk kupio Twitter

Elon Musk kupio Twitter

Nakon “drame” koja se odvijala poslednjih dana, tokom koje je Elon Musk objavio da želi kupiti Twitter, a upravni odbor ga prvo odbio, da bi danas pristao i Twitter je sada promijenio vlasnika po cijeni od 44 milijarde dolara.

Klikni ovdje i učlan se u Balkan Android Viber grupu

Miljarder, koji ima preko 80 pratilaca na Twitteru, a koji je poznat po svojim bombastičnim izjavama koje se često ispostave i ne baš istinitim, odnosno objavljene su u cilju manipulisanja tržištem ili po napadima na neistomišljenike (nazvao je pedofilom jednog od ključnih ljudi za spašavanje grupe dječaka iz poplavljene pećine na Tajlandu 2018. samo zato što je odbacio Muskovu ideju) naveo je kako Twitter kupuje da bi na njemu ukinuo cenzuru i osigurao slobodu govora.

Elon Musk savjetuje da koristite Signal

Musk je kapital stekao tako što je svoju prvu kompaniju Zip2, prodao 1999. godine za 22 miliona dolara. Uložio je novac u X.com koji se kasnije spojio sa kompanijom Confinity i tako kreirao PayPal koji je prodat za 1.4 milijarde dolara od čega je Musk dobio 100 miliona. Novac je uložio u kreiranje kompanije za svemirski transport SpaceX, te kupovinu proizvođača električnih automobila Tesla. Obe kompanije, zajedno sa njegovom jednom od njegovih naknadnih kompanija koje je osnovao ili kupio, SolarCity, su dobile ogromne subvencije i grantove od SAD te na taj način pozitivno poslovale, a u isto vrijeme rasle na berzama tako da Elon Musk u ovom trenutku vrijedi 273 milijarde dolara.

Energy Ring, aplikacija za sve koji imaju punch hole izrez za selfi kameru

Vratimo se na Twitter, odnosno završavamo ovu vijest sa vjerovatno najpoznatijim korisnikom Twittera, barem do trenutka kada nije banovan, Donaldom Trumpom koji je izjavio kako nema namjeru da se vrati na Twitter čak i ako mu reaktiviraju nalog jer je pokrenuo svoju društvenu mrežu Truth Social, koja za sada i ne djeluje kao previše uspješno, te ostaje da vidimo da li će se Trump predomisliti.