Home Telefoni Da li to Xiaomi sprema Pocophone F1 Lite?

Da li to Xiaomi sprema Pocophone F1 Lite?

Xiaomijev podbrend Pocophone je uzdrmao smartfon tržište tokom prošle godine, kako globalno sa Pocophone F1 modelom, tako i u Indiji gde je uređaj poznat kao POCO F1. Zahvaljujući moćnom hardveru i izuzetno konkurentnoj ceni, POCO je uspeo da proda preko 700.000 telefona samo tri meseca nakon objave. Sada novi listing na Geekbenchu sugeriše da bi Xiaomi mogao objaviti i “lite” verziju POCO F1 telefona.

POCO F1 Lite listing na Geekbenchu sugeriše da bi Xiaomi mogao uskoro objaviti još pristupačniji model. Telefon bi trebalo da ima 14nm Qualcomm Snapdragon 660 AIE čipset, uparen sa 4GB RAM-a. Kada je softver u pitanju, telefon je izlistan uz Android 9.0 Pie.

S obzirom na to da je uređaj, sa nazivom POCO F1 Lite, prvi put izlistan, onlajn informacije o ovom modelu je potrebno uzeti sa dozom rezerve. Do sada, jedini POCO uređaj koji se do sada pojavljivao u glasinama je POCO F2, koji je direktni naslednik originalnog modela.

Ukoliko POCO F1 Lite zaista postoji, telefon će najverovatnije biti predstavljen kasnije tokom godine, a više o uređaju bismo mogli saznati u dolazećem periodu.

(benchmark)