Home Android Telefoni Detaljan render Huawei P40 telefona prikazuje ravan ekran i trostruku kameru

Detaljan render Huawei P40 telefona prikazuje ravan ekran i trostruku kameru

Tamo negdje u martu, Huawei će lansirati novu P40 seriju, među kojima će se naći Huawei P40, čiji su se renderi upravo pojavili na internetu.

Ako je vjerovati kreatoru ovog rendera koji je navodno nastao na osnovu dostupnih informacija, P40 će imati dvostruku selfie kameru u punch-hole rupi u lijevom gornjem uglu ekrana, a na leđima trostruku kameru, o kojoj detalji još nisu poznati.

Što se specifikacija tiče, sasvim sigurno će ga pokretati novi Kirin 990 procesor s podrškom za 5G, isto kao i model P40 Pro, za kojeg se vjeruje da će doći s novim velikim 1/1.3″ 52 MP senzorom, a periskopski optički zoom bi ovoga puta mogao iznositi 10X. Tu će se svakako naći i ultra-širokougaona kamera, a ekran navodno ne bi trebao imati nikakav notch već će se i taj model prikloniti punch hole trendu.

Zvanićno predstavljanje će se održati u Parizu, a hoće li do tada biti potpisan američko-kineski trgovački sporazum pa da i Google dobije dozvolu za prodaju usluga Huaweiju, kakvu su dobile i mnoge druge amričke kompanije (uključujući Microsoft) ostaje za vidjeti.

(mobhr)