Home Telefoni Direktor kompanije Xiaomi objavio fotografije Redmi X telefona

Direktor kompanije Xiaomi objavio fotografije Redmi X telefona

Xiaomi CEO Lei Jun je na Weibo stranicama podelio zvanične fotografije dolazećeg Redmi X telefona sa 48MP kamerom. Zvanični naziv telefona još uvek nije objavljen, ali se uređaj pojavio na nekim sajtovima pod oznakom Redmi X.

Fotografije, koje je CEO kompanije Xiaomi podelio, prikazuju dizajn sa gradijentom boja. Telefon stiže u tri varijante: postojaće crni model, kao i ljubičasto-plavi i ljubičasto-crveni gradijent modeli. Ovo će biti i prvi Redmi telefon sa staklenom poleđinom. Potvrđeno je da telefon ima 2.5D staklo s prednje strane i na poleđini.

U gornjem levom uglu, na poleđini, se nalazi 48MP primarna kamera, a ispod sistema sa dve kamere je smešten dual-tone LED blic. Senzor otiska prsta je takođe dostupan na poleđini.

Par eksternih zvučnika se može videti u donjoj ivici telefona, ali se zbog slabije rezolucije ne može potvrditi postojanje USB-C porta ili microUSB porta. Sertifikacija je potvrdila postojanje 10W opcije punjenja, što sugeriše da možda neće biti USB-C porta.

TENAA sertifikacija je ranije sugerisala da će Redmi X imati 6.3-inčni displej i 4000mAh bateriju, a zvanično predstavljanje telefona se očekuje 10. januara.

(benchmark)