Home Telefoni Endi Rubin predstavio Essential Phone

Endi Rubin predstavio Essential Phone

2766
0
SHARE

Endi Rubin, otac Androida i dugogodišnji Googleov visokopozicionirani manager, već neko vrijeme plovi u vlastitim poslovnim vodama, a nedavno se moglo čuti kako u tajnosti razvija svoj vlastiti mobilni uređaj. Veo tajni danas je napokon skinut i svjetlo dana je ugledao – Essential Phone.

Ovaj uređaj u SAD će koštati 699 dolara, što ga svrstava u najviši cjenovni razred, a poseban je po tome što dolazi sa ekranom «od ivice do ivice». Za razliku npr. Xiaomija Mi Mix, dolazi s prednjom kamerom ugrađenom u ekrankoja je i dalje vidljiva.

Iako se koncept modularnih smartfona do sada nije proslavio, Essential Phone se zasniva upravo na njemu. Na kućištu sadrži magnetni konektor za razne dodatke, kao npr. 360° kameru, koja će se u prodaji pojaviti za 50 dolara. Treba reći da je kućište izrađeno od titanijuma, što se u današnje vrijeme baš i ne može tako lako naći.

Uređaj na poleđini ima dvostruku 13 MP kameru, gdje jedna sadrži crno-bijeli senzor, dok se sprijeda smjestila 8 MP selfie kamera, koja snima i 4K video. Uređaj nema tradicionalni 3.5 mm audio priključak, već koristi tzv. Accessory port s magnetnim pinovima i USB-C.

Essential Phone dolazi s 5,7-inčnim ekranom, pokreće ga Qualcomm Snapdragon 835 u kombinaciji s 4 GB RAM-a, a za skladištenje podata se brine 128 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet od 3040 mAh, dok je cijeli uređaj težak 185 grama.

Više informacija o ovom uređaju očekujemo uskoro, a hoće li uspjeti naći svoje mjesto na tržištu, u ovom je trenutku teško predvidjeti. I do sada smo viđali mnoge pokušaje novih igrača, koji su redom propadali, no ko zna, možda će čovjek koji je pokrenuo operativni sistem koji je na kraju postao Android, napraviti razliku.

(balkanandroid/mobhr)