Home Apple iOS Epic, Spotify, Deezer i još nekoliko kompanija se ujedinjuje u borbi protiv...

Epic, Spotify, Deezer i još nekoliko kompanija se ujedinjuje u borbi protiv Apple App Store

Iako milioni aplikacija u Apple-ovom App Store-u ukazuju na to da mnogi preferiraju distributivnu platformu kompanije iz Kupertina, izgleda da ovo iskustvo nije u potpunosti fluidno. Razvoj sitiuacije u poslednjih mesec dana je doveo do toga da je nekoliko kompanija, o koje se Apple navodno “ogrešio” u prošlosti, odlučilo da se udruži i formira Coalition for App Fairness.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Ovo uključuje kompanije kao što su Epic, Spotify, Deezer, Tile i Basecamp, a svaka od njih je imala probleme sa Apple-om u nekom trenutku. Ove kompanije se sada udružuju kako bi prisilile provajdere prodavnica aplikacija, kao što je Apple, da promene svoju politiku poslovanja kako bi postale više “fer” ili da ih primoraju na regulaciju pravila.

Cijena prosječnog telefona koje korisnici kupuju, porasla je za 10% u toku ove godine

Neka od ključnih pitanja koja ova koalicija želi da pokrene i da reši jeste kako kompanije kao što je Apple mogu da uzimaju proviziju od 30% od prodaje aplikacija ili kupovine u okviru aplikacija. Takođe ukazano je na problem toga što ne postoje alternativni načini distribucije aplikacija na iOS uređaje, izuzev App Store-a, što što kompanije primorava da se pridržavaju Apple-ovih pravila i uslova.

Apple navodno sprema 12.9-inčni iPad Pro sa mini-LED ekranom

Neki ističu da je Apple-ova čvrsta kontrola nad App Store-om pružila određeni stepen sigurnosti kvaliteta krajnjim korisnicima, pri čemu se uglavnom zna da se aplikacijama preuzetim iz App Store-a može verovati. S druge strane, drugi kažu da su pravila previše restriktivna i u određenoj meri anti-konkurentna.

Pojavila se informacija kada Apple planira predstaviti iPhone 12 seriju telefona

Nije sigurno koliki će uticaj ova koalicija imati na Apple i tržište aplikacija, ali je jasno da je više od nekolicine developera nezadovoljno načinom na koji Apple upravlja sitiuacijom sa aplikacijama.

(benchmark)