Home Ostalo Ericsson se takođe povlači sa MWC 2020 sajma u Barseloni zbog korona...

Ericsson se takođe povlači sa MWC 2020 sajma u Barseloni zbog korona virusa

KISTA 20161004 Ericssons huvudkontor i Kista utanfˆr Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT kod 10300

Pre samo neki dan su LG i ZTE objavili da se povlače sa nastupa u Barseloni na MWC 2020 sajmu, ali to i dalje nisu bili izlagači iz redova najvećih. Danas je Ericsson, jedno od najvećih imena svetske telekomunikacione industrije i jedan od najvećih izlagača na sajmu u Barseloni koji je tradicionalno zakupljivao čitavu halu, objavio da se povlači sa sajma.

U saopštenju je Ericsson naveo da je do ovoga došlo usled problema sa korona virusom, te da mu je u fokusu briga za zdravlje i bezbednost zaposlenih, mušterija i deoničara. Takođe, Ericsson je naveo da će demonstracije i sadržaji koji su bili planirani za Barselonu biti prikazani korisnicima na lokalnim događajima, koji će se održavati pod sloganom “Ericsson Unboxed”.

Kompanija je navela da je sprovela analizu rizika, te da je odlučila da, uprkos tome što su ljudi iz GSMA učinili sve što su mogli da iskontrolišu rizik, ipak ne nastupi na ovogodišnjem sajmu, na kome je tradicionalno jedan od najvećih izlagača. Börje Ekholm, predsednik i CEO, je izjavio da su ovu odluku doneli teško, da veoma žale zbog nje, ali da veruju da je to bio jedini odgovoran put.

(pcpress)