Home Telefoni Essential PH-2 bi mogao biti prvi telefon sa kamerom ispod ekrana

Essential PH-2 bi mogao biti prvi telefon sa kamerom ispod ekrana

Sredinom prošle godine Bloomberg je preko svojih izvora saznao kako je Essential Phone 2 (PH-2) otkazan te da su se stručnjaci zaposleni u kompaniji Essential fokusirali na razvoj drugog uređaja – pametnog zvučnika. Ali ove sedmice se Essential Phone (PH-2) pojavio u logovima mobilnih operatera, što obično nije slučaj s otkazanim uređajima.

Uz to u medijima su se i pojavile skice koje otkrivaju kakav bi dizajn PH-2 mogao imati kao i neke od mogućih karakteristika. Prema zadnjem izvještaju Essentialov PH-2 trebao bi otići korak dalje u razvoju ekrana za telefone, njegov ekran ne bi trebao imati ni izreza ni rupa na sebi kako bi bila moguća ugradnja selfie kamere.

Ali to ne znači da će ista biti skrivena iza kliznog mehanizma. Naprotiv, trebala bi biti ispod ekrana, kao što je to trenutno slučaj sa skenerima otiska prsta. S tom razlikom što bi dio ekrana ispod kojeg bi se nalazila kamera postajao polu proziran i time bi otkrivao kameru kada je korisnik želi koristiti.

Ako se skice pokažu tačnima, Essentialov PH-2 imat će USB-C port, ali će i zadržati 3,5-milimetarski audio port. Naime, slogan na jednoj od skica glasi – „Back to basics.“, odnosno povratak osnovama. Skice ne otkrivaju namjerava li Essential zasnovati PH-2 na OLED ili LCD zaslonu, ali se vjeruje kako će to na kraju ipak biti OLED.

(bug)