Home Telefoni Essential Phone koristi elektroničku stabilizaciju slika

Essential Phone koristi elektroničku stabilizaciju slika

207
0
SHARE

Essential Phone, telefon tvorca Android operativnog sistema Andy Rubina, po navodima korisnika koji vodi Twitter profil Essential koristi žiroskopsku elektroničku stabilizaciju slika (EIS). Podsjetimo se da se Google-ovi Pixel i Pixel XL koji također koriste elektroničku stabilizaciju slike (EIS) vode kao telefoni sa jednom od najboljih kamera na tržištu. Iako tehnologije na Essential Phone i Pixel duetu vjerovatno ne koriste potpuno istu tehnologiju, i naravno uspjeh ova dva uređaja ne garantira striktno i uspjeh Essential Phone-a, činjenica da su dva proizvođača odlučili koristiti novu tehnologiju stabilizacije fotografija se čini kao poprilično velika stvar.

No, ono što ne ide u prilog ovim tvrdnjama jeste činjenica da zvanični sajt Essential Phone-a nigdje ne spominje EIS, kao ni ikakvu stabilizaciju fotografija. Osim toga, nema bitnih navoda o kvaliteti kamere, dok su tu neke druge specifikacije poput naprednog autofokusa i tehnologiji fuzije fotografija.

I dok će neki tvrditi da je OIS mnogo bolji od EIS-a, jedno je sigurno – bilo koje od ovog je bolje nego nikakva stabilizacija. Kako zvanični sajt ovog uređaja ne daje baš mnogo informacija o stabilizaciji, morat ćemo sačekati da počne isporuka ovog uređaja korisnicima kako bi vidjeli navodni EIS na djelu.

(androidheadlines)