Home Ostalo Pojavile se prve konkretne informacije kada stiže Huawei HarmonyOS

Pojavile se prve konkretne informacije kada stiže Huawei HarmonyOS

HongmengOS ili HarmonyOS se već neko vreme pojavljuju u vestima, još od trenutka kada je Huawei izgubio Android licencu i pristup Google Mobile Services (GMS). Kompanija je u velikoj meri uspela da prevaziđe ovaj problem korišćenjem AOSP verzije Androida u najnovijim modelima telefona, a istovremeno je investirala vreme, novac i napore da kreira sopstveni ekosistem – Huawei Mobile Services (HMS).

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Krajnji cilj je, prema različitim izveštajima, da Huawei implementira sopstveni operativni sistem, koji je u pripremi već izvesno vreme. Više o ovome je Huawei govorio tokom svoje konferencije za developere 2019. godine.

Ako imate iPhoneveće su šanse putem Tindera i sličnih aplikacija za muvanje u odnosu na vlasnike Androida

Prema najnovijim informacijama, Huawei bi mogao najaviti novu verziju HarmonyOS-a, tokom konferencije za developere koja se održava 10. septembra. Nejverovatnije će biti u pitanju HongmengOS (HarmonyOS) 2.0, a očekuje se da će nakon toga biti objavlje i veliki broj proizvoda sa novom platformom.

Wiko View5 i View5 Plus telefoni imaju indikator trajanja baterije ugrađen u okvir telefona

Izveštaj sugeriše da Richard Yu, CEO kompanije Huawei, ističe da telefoni sa HarmonyOS-om već postoje a korisnici mogu očekivati da ovi uređaji komercijalno postanu dostupni od naredne godine.

Kolike su razlike između Exynos i Snapdragon verzija Samsung Galaxy Note20 Ultra telefona?

Huawei planira da operativni sistem koristi na više različitih proizvoda, a ne samo na telefonima, a ovo uključuje laptopove, nosive uređaje i proizvode iz domena automobilske industrije. Izveštaj takođe citira Yu-a, koji ističe da će ovogodišnji Huawei pametni sat koristiti HongmengOS.

(benchmark)