Home Ostalo Huawei će SAD koštati 1.8 milijardi dolara

Huawei će SAD koštati 1.8 milijardi dolara

U jeku svetskih dešavanja i spora između Sjedinjenih Američkih Država i Kine, rasplet velikih IT kompanija i njihovih uloga se ne nazire. Ono što znamo jeste da nije tako jednostavno samo zaustaviti globalne procese koji se dešavaju godinama unazad. Upravo zbog toga, objavljeni su podaci koji pokazuju koliko će finansijski boleti Sjedinjene Američke Države ako zaista reše da kompletno iz svojih mreža izbace infrastrukturu kompanija Huawei i ZTE.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Od početka spora između Narodne Republike Kine i Sjedinjenih Američkih Država nameće se pitanje da li su Kinezi stvarno negde pogrešili, pokušali da vrše globalnu špijunažu ili se SAD samo boje da Kina može da ima nadmoć u nekim segmentima na globalnom planu. Izgleda da je posredi ekonomski interes i zapravo ništa više od toga.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

Samsung i ove godine ostaje najveći proizvođač telefona

Podaci saveznih država u SAD-u pokazuju da će za celokupnu zamenu mrežne infrastrukture trebati oko 1,8 milijardi dolara, što je čak i za američke uslove i njihove budžete trenutno previše novca. Pitanje je hoće li ZTE i Huawei zaista biti izbačeni iz američke mrežne infrastrukture, a njihove komponente zamenje drugim, pozdanijim. Činjenica je da je Huawei učestvovao u svim delovima sveta u izgradnji 5G mreže, i sada nije lako niti jeftino uraditi kompletnu zamenu.

Pojavile se prve konkretne informacije kada stiže Huawei HarmonyOS

Ako imate iPhoneveće su šanse putem Tindera i sličnih aplikacija za muvanje u odnosu na vlasnike Androida

(pcpress)