Home Ostalo GamePop konzola koja će vrtiti Android i iOS igre

GamePop konzola koja će vrtiti Android i iOS igre

BlueStacks, kompanija poznata po svom BlueStacks App Player programu koji omogućava pokretanje Android aplikacija na Windows i Macintosh računarima je skoro najavila svoju konzolu za igranje koja bi se trebala pojaviti krajem godine.

GamePop je slična Ouya konzoli i dizajnirana je da pokreće Android igre. Ali za razliku od klasičnih konzola, gdje se plaćaju pojedinačne igre ili Ouya koncepta gdje su igre besplatne, GamePop ce mjesečno naplaćivati 6.99$ za pristup biblioteci od preko 500 igara. Sada je BlueStacks objavila da će GamePop moći pokretati i igre za iPhone i iPad putem Looking Glass tehnologije.

Ako ubace mogućnost puštanja video sadržaja sa DLNA servera (tehnologija dijeljenja video fajlova između raznih uređaja u kući, npr radite streaming omiljene serije sa vašeg PC računara na svoj Android telefon) i pristojan web browser onda se cijena od 129$ koliko košta ovaj konzola u prednarudžbi i ne čini mnogo.

Ali kako će izvesti adaptaciju kontrola sa ekrana na dodir na klasični gamepad kontroler, ostaje da se vidi, jer to je ono što će presuditi uspjehu bilo koje konzole koja planira pokretati mobilne igre na našim televizorima.