Home Ostalo Google Glass novosti

Google Glass novosti

Google neće odobriti aplikacije za prepoznavanje lica na Glass-u sve dok ima ‘zaštita privatnosti na mjestu’

U postu na Google+ mreži danas, Google je rekao da ne namjerava odobravati bilo kakve aplikacije koje se odnose na funkcije prepoznavanja lica – iako još nije zatvorio vrata na tu mogućnost u budućnosti. Dalje u postu, Google kaže “mnogi su izrazili i interesovanje i zabrinutost oko mogućnosti prepoznavanja lica na Glass-u” … Nećemo dodati funkciju prepoznavanja lica našim proizvodima bez jake zaštite privatnosti na mjestu.”

Google je takođe naglasio da ovo nije neka posebna nova politika, i zaista, prije dvije nedjelje, Steve Lee, direktor za upravljanje proizvodima za Google Glass, je dao izjavu na sličan način: “Mi smo dosljedno rekli da nećemo dodati funkcionalnost prepoznavanja lica našim servisima sem ako imamo jaku zaštitu privatnosti na mjestu.”

Google Glass ažuriranje donosi HDR fotografisanje i natpise za dijeljenje

Google je izbacio novi update za Google Glass koji treba da obezbjedi još bolje iskustvo jedne od najpopularnijih mogućnosti uređaja. Prvi je HDR fotografisanje. Sada kada fotografišete sa vašim Google Glass-om, uređaj će napraviti višestruke snimke u različitim ekspozicijama i onda ih kombinovati kako bi kreirao fotografiju sa većim dinamičkim opsegom. To će vam omogućiti da vidite više detalja kako u svijetlim, tako i u tamnim oblastima na snimku, a ti detalji inače nisu mogući sa samo jednom ekspozicijom.

Druga dodata karakteristika je mogućnost dodavanja natpisa na fotografijama i njihovo dijeljenje. Sada, nakon završetka slikanja, vidjećete opciju za dodavanje natpisa. Nakon odabira, jednostavno izgovorite natpis i on će biti dodat na fotografiju.