Home Telefoni Google prikazao render Pixel 4 telefona

Google prikazao render Pixel 4 telefona

Google kao i većina drugih proizvođača telefona svake godine muku muči s čuvanjem tajni. Ali kako je Internet široko dostupan to im ne polazi za rukom. Zahvaljujući brojnim leakerima (i njihovim insiderskim izvorima) o većini uređaja se sve zna i mjesecima prije nego isti budu službeno predstavljeni.

Recept je jednostavan – što je neka kompanija poznatija u svijetu telefona, o njihovim se uređajima i više piše. Kao jedan od najboljih primjera može poslužiti upravo Google. Podsjetimo, nivo curenja informacija koji je pogodio ovu kompaniju, a vezan uz prošlogodišnju Pixel 3 seriju mobitela je bio ogroman. Google gotovo da nije imao ništa iznenađujuće za prikazati prošlog oktobra kada se radi o Pixel 3 i Pixel 3 XL uređajima.

Ali ove godine kada bi trebala stići nova serija – Pixel 4 nije situacija ništa bolja. Zadnjih dana se dosta izvora zabavlja s mogućim dizajnom ovogodišnjih Pixel uređaja. čak su se pojavili i nezvanični renderi pa i prve prave fotografije za koje se tvrdi kako prikazuju upravo Pixel 4.

Kako bi stao na kraj naklapanjima Google je povukao neobičan potez – objavio je zvanični render zadnje strane budućeg Pixel 4 telefona. I ponovo izgleda kako su izvori bili dobro upućeni u dizajn jer je Googleov render identičan onome kojeg su objavili @OnLeaks i @Pricebaba.

Na žalost, ako se ispostavi da je Google bio iskren oko rendera to će ujedno značiti i kako ćemo ove godine dobiti još jednog iPhone klona. Ista ona ružna kvadratna grba s procurjelih rendera iPhonea za 2019. godinu nalazi se i na Pixelu 4, na istom mjestu s istim brojem kamera – tri. Ali razmještaj kamera je nešto drugačiji u odnosu na iPhoneov što možete i sami vidjeti iz priloga.

Naravno uvijek postoji mogućnost da Google trola leakere, kako bi ih skrenuo s pravog puta, i kako ove godine ne bi izostao onaj „Wow“ efekt prilikom predstavljanja nove serije Pixel 4. radi li se zaista o tome, kao i uvijek vrijeme će pokazati ili leakeri ako budu brži.

(bug)