Home Windows Windows PC Google tvrdi da Chrome v87 donosi 25% brže pokretanje nego ranije verzije

Google tvrdi da Chrome v87 donosi 25% brže pokretanje nego ranije verzije

Google 2020. godinu završava, kako se tvrdi, velikim unapređenjima za Chrome. Poslednji update se tako opisuje kao najveće poboljšanje u poslednjih nekoliko godina, što je značajno uprkos tome što ovaj pregledač drži ubedljivo najveći broj korisnika.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Promene koje stižu sa novim ažuriranjem utiču na to da se pregledač popravi na nekoliko frontova. Prva je u vezi sa tabovima, a funkcioniše tako što aktivne tabove stavlja na prvo mesto, dok oni koji se ne koriste ostaju u pozadini. Na taj način se CPU opterećenost smanjuje čak pet puta, te se trajanje baterije produžava za više od sat vremena. Druga utiče na to da je čak i pokretanje Chromea brže, te se pregledač aktivira za 25% brže nego ranije, dok se stranice otvaraju za 7% brže i koriste manje energije i RAMa nego pre.

Ukoliko ne želite ažurirati Windows 10, Microsoft će to uraditi umjesto vas

Tu je i tab search, koji će najkorisniji biti onima koji se u ovoj sekciji često izgube. Korisnici će tako moći da vide sve otvorene tabove, bez obzira u kojem se prozoru nalaze, te da brzo nađu onaj koji im je u datom trenutku potreban. Pored toga i address bar postaje brži i korisniji, a uz pomoć nečega što se naziva Chrome Actions – funkcija koja pomaže da se željeni zadaci obave uz samo nekoliko klikova.

Otkriveno da Google koristi mobilne podatke bez znanja korisnika

Sve promene zajedno čine jedno od značajnijih ažuriranja u poslednje vreme, a koncentrišu se na efikasnost, koja je u moderno doba u samom vrhu neophodnih osobina svakog proizvoda.

Samsung izbacio ažuriranje za Galaxy Note5 i Galaxy S6 telefone

(pcpress)