Home Telefoni HMD Global navodno odlaže Android Pie ažuriranja kako bi se Nokia 8.1...

HMD Global navodno odlaže Android Pie ažuriranja kako bi se Nokia 8.1 bolje prodavala

Prema izveštaju sajta PhoneArena, baziranom na industrijskim izvorima, HMD global nije objavio Android Pie ažuriranja za Nokia 5, Nokia 6 i Nokia 8 telefone, iako su ona spremna već neko vreme. Razlog ovoga je, prema navodima, to što kompanija zadržava ažuriranja u nadi da će to pomoći u poboljšanju prodaje najnovijeg Nokia 8.1 modela.

Iako je Nokia 8 primećen na GeekBenchu uz najnovije Android Pie ažuriranje, ova nadogradnja je originalno obećana za novembar a već smo više od nedelju dana zagazili u decembar.

Prema navodima izvora, Nokia 8 možda neće videti Pie nadogradnju pre kraja godine ili čak početkom januara, taman nakon završetka praznične kupovne sezone.

Izvori tvrde da je Nokia 8 ažuriranje bilo spremno još početkom novembra, ali da je Juho Sarvikas – CFO kompanije HMD Global – odlučio da zadrži ažuriranje kako bi se pojačala prodaja Nokia 8.1 modela. Nokia za sada nije reagovala na ove navode.

Juho Sarvikas je demantovao da se namerno odlaže ažuriranje i rekao je da rade sve da što pre donesu sva ažuriranja što je pre moguće.

(benchmark)