Home Telefoni HTC Butterfly S zvanično!

HTC Butterfly S zvanično!

HTC je jutros zvanično objavio Butterfly S, i koliko vidimo, ima značajnih poboljšanja u odnosu na prvi Butterfly. Smartphone pokreće Qualcomm Snapdragon 600 procesor koji radi na 1.9GHz – isti onaj kao u Samsung Galaxy S4 telefonu – i ima 2GB RAM memorije.

Napravljen je oko 5-inčnog full HD ekrana sa gustinom piksela od 440ppi. Interna memorija je 16GB, i kao i obično, HTC se udružio sa Dropbox-om da obezbjedi 25GB slobodnog ‘cloud’ prostora na 2 godine. Slot za MicroSD kartice je takođe dostupan.

Na poleđini Butterfly-a S, nalazi se ista UltraPixel kamera kao na HTC One uređaju. Sastoji se od BSI senzora veličine 1/3″ sa veličinom piksela od 2.0 mikrona i širinom blende od F/2.0. Kako ovaj smartphone radi na Android 4.2 Jelly Bean-u sa zadnjim Sense UI 5 grafičkim interfejsom na vrhu, tu su prisutni i HTC Zoe sa HTC Share i Video highlights poboljšanja.

Nije se mnogo toga promjenilo u izgledu telefona. Butterfly S izgleda manje-više isto kao i njegov prethodnik, osim debljine kućišta i varijacije boja – crvena, bijela, siva – i poneki detalji tu i tamo. Najpoznatiji detalj je metalni prsten koji okružuje staklo kamere na poleđini.

Mjeri 144.5 x 70.5 x 10.6mm, teži 160 grama i znatno je deblji nego ranije. To je zato što se ispod haube nalazi baterija kapaciteta 3200mAh, mnogo više nego kod originalnog Butterfly-a kod kojeg je mjerila 2020mAh. Opcije povezivanja su uobičajene kao kod high-end modela i uključuju Bluetooth 4.0, Wi-Fi, DLNA, NFC, GPS.

HTC Butterfly S se očekuje u Tajvanu u mjesecu julu za nekih 766 dolara. Planovi kompanije za ostala tržišta su još uvijek nejasni.

[youtube id=”9nzTHKdZH8o” width=”610″ height=”350″]