Home Android Telefoni HTC One Dual SIM uskoro u Evropi

HTC One Dual SIM uskoro u Evropi

HTC je za kinesko tržište spremio dual SIM (sa dvije kartice) verziju svoga premium telefona One.

Kako su dual SIM telefonu u Kini veoma popularni, HTC je odlučio da bude prvi proizvođač koji će ponuditi svoj premium model u verziji sa dvije kartice. Ono što je novost je odluka HTC-a da taj model ponudi i Evropi. Ali za sada samo u Rusiji i to po FANTASTIČNOJ cijeni od 950 dolara!

I dual SIM varijanta ima identičan 4.7″ ekran, četvorojezgreni Snapdragon 600 procesor na 1.7 GHz te Ardeno 320 grafiku kao i njegov HTC One brat blizanac sa jednom SIM karticom. UltraPixel kamera od 4 MPix sa velikim senzorom je takođe prisutna ali dual SIM verzija će imati mogućnost proširivanja memorije SD karticima jer za razliku od modela sa jednom SIM karticom koji je izrađen od jednog komada aluminijuma i ima tzv. unibody kućište, jer dual SIM verzija će imati poklopac sa zadnje strane koji se može skidati.

Još jedna od specifičnosti HTC One dual SIM modela je mogućnost korištenja jedne od kartica čak i kada je ona druga u upotrebi. Sadašnji dual SIM modeli mogu primati pozive na oba broja u isto vrijeme, ali je jedna kartica nedostupna ako se preko druge obavlja razgovor ili koristi Internet.