Home Android Telefoni HTC One Max: nove slike i navodna cijena od $800

HTC One Max: nove slike i navodna cijena od $800

HTC One uskoro dobija Max varijantu u vidu phablet-a, i čini se da je neko u Kini prvi došao do uređaja i objavio osnovne specifikacije. Tu je i sasvim nova serija fotografija uređaja.

Slika specifikacija prikazuje sljedeće karakteristike: 5,9-inčni 1080p ekran, Android 4.3 Jelly Bean, 1,7GHz procesor (vjerovatno Snapdragon 600, sudeći po frekvenciji), 2GB RAM memorije, 16GB interne memorije i bateriju kapaciteta 3300mAh.

Glavna kamera na One Max-u je 4MP UltraPixel, ali nije jasno da li će imati optičku stabilizaciju (za sada je samo ima One i One mini), i prednju kameru od 2,1MP. Zadnju kameru prati LED blic i navodni skener otisaka prstiju.

Procurjeli HTC One Max 4G LTE dolazi sa dual-SIM opcijom, ali je to vjerovatno kineska verzija telefona (koji se na slici naziva HTC 8088). HTC One takođe ima dual-SIM verziju za kinesko tržište sa microSD utorom i pozadinskim panelom koji se može otvarati. Dakle, međunarodna One Max verzija će vjerovatno biti single-SIM, neće imati microSD utor, nego će pakovati više interne memorije.

Cijena za HTC 8088/One Max će biti oko 800 dolara, prema glasinama, a uređaj je najavljen za oktobarsko lansiranje.

(gsmarena)