Home Android Telefoni Huawei Ascend P6: Zvanično najtanji smartphone!

Huawei Ascend P6: Zvanično najtanji smartphone!

Kako je Huawei i obećao, danas je na svom događaju u Londonu zvanično predstavio vodeći kompanijin smartphone nazvan Ascend P6. Huawei je prije nekoliko dana naglasio “beauty worth waiting for” (ljepota  vrijedna čekanja), pa sami prosudite da li telefon opravdava rečeno.

Huawei Ascend P6 karakteriše ‘glove-freandly’ (touchscreen može raditi sa rukavicom) 4,7-inčni 720p LCD ekran, pogonjen domaćim K3V2 čipsetom iz Huawei-a. Isti čip pogoni i Ascend Mate, Ascend P2 i Ascend D2 sa 4-jezgarnim 1.5GHz Cortex-A9 procesorom uparenim sa 2GB RAM memorije.

Ključna tačka prodaje Ascend P6 modela je njegov izuzetno tanak profil – samo 6,18mm. Prema kompaniji, to mu garantuje titulu najtanjeg smartphone-a na svijetu. Ascend P6 je takođe prilično i lagan sa svojih 120 grama.

Ostatak specifikacija uključuje primarnu kameru od 8Mpx (BSI, F2.0) sa 1080p video snimanjem, 5Mpx prednju kameru za video pozive i autoportrete, 8GB interne memorije sa mogućnošću proširenja, i bateriju kapaciteta 2000 mAh.

Odjeljenju za povezivanje Ascend P6 modela nedostaje LTE podrška, ali pokriva većinu drugih sistema. Dolazi sa dual-SIM opcijom i podrazumijevanom podrškom za dual stand-by. Naravno tu su i HSPA, Wi-Fi, Bluetooth i FM radio.

Huawei Ascend P6 radi na Android 4.2.2 Jelly Bean-u sa sopstvenim ‘Emotion UI‘ grafičkim interfejsom na vrhu.

Priča se da će cijena ovog modela biti oko 375 evra izvan ugovora. Nije loše za svjetski najtanji smartphone izrađen od aluminijuma, zar ne?

[youtube id=”E75gTh3nK1k” width=”610″ height=”350″]

[youtube id=”oN6_w_U96r4″ width=”610″ height=”350″]