Home Ostalo Huawei danas predstavio Watch GT 2 pametni sat, Vision televizor i Feebuds...

Huawei danas predstavio Watch GT 2 pametni sat, Vision televizor i Feebuds 3 bežične slušalice

Nakon predstavljanja dugoočekivanih Mate 30, Mate 30 Pro i Porsche Design Mate 30 RS telefona, Huawei je predstavio i druge uređaje, možda ne tako dugoočekivane kao Mate 30 serija telefona, ali svakako zanimljive.

Huawei Watch GT 2 je nasljednik prošlogodišnjeg Watch GT pametnog sata, a pokreće ga novi Kirin A1 čipset. Stiže u dvije veličine, većoj od 46 mm i manjoj od 42 mm koja stiže bez okvira oko ekrana i po malo liči na Samsung Galaxy Watch Active.

Veći model ima ekran od 1.39 inča i rezolucije 454×454 piksela, dok manji stiže sa ekranom od 1.2 inča koji ima rezoluciju od 390×390 piksela. Kada je baterija u pitanju, model od 46 mm ima bateriju koja može izdržati do dvije sedmice na jednom punjenju, dok baterija 42 mm modela može izdržati jednu sedmicu bez punjenja.

Watch GT 2 je vodootporan do dubine od 50m, stiže sa mogućnostima praćenja 15 različitih vježbi, 2 GB interne memorije za skladištenje pjesama koje može puštati preko ugrađenog zvučnika i po prvi put mogućnostima pozivanja putem Bluetooth veze.

Pametni satovi u prodaju stižu u otobru 2019. godine, a cijena većeg modela je 249 evra, dok će manji u prodaju stići po cijeni od 229 evra.

Huawei je najavio i svoj 4K televizor, koji će na tržište stići pod imenom Huawei Vision TV. Televizor koristi kompanijin Harmony OS softver za koji se govorkalo kako će zamijeniti Android ali je na kraju završio u uređajima poput ranije predstavljenih Honor Vision i Vision Pro televizora.

Huawei Vision TV stiže u dvije veličine 65 i 75 inča, dok bi naknadno trebao stiči i manji model od 55 inča te veći model od 85 inča. Vrijedi istaći kako 4K Quantum Dot ekran ima osvežavanje do 120Hz, a na vrhu se nalazi i pop-up kamera za video razgovore. TV pokreće Hongshu 818 čipset koji je takođe Huawei proizvod.

Televizor je opremljen sa glasovnim asistentom koji prepoznaje lice i prati pokrete, a daljinski upravljač ima touchpad i puni se preko USB-C porta.

Huawei Freebuds su treća generacija Huawei bežičnih slušalica koje stižu u dvije boje, crnoj i bijeloj, mogu se puniti bežično ili putem USB Type C konektora preko pripadajuće kutije. Pokreće ih Kirin A1 čip već pomenut u Watch GT 2 pametnom satu, a zbog navedenog čipa podržavaju Bluetooth 5.1 i Bluetooth LE 5.1 standarde veza, pa je komunikacija sa svakom od dvije slušalice individualna.

Slušalice stižu u oktobru po cijeni od 179 evra.