Home Telefoni Huawei Mate 30 Lite će biti prvi telefon sa Huawei Harmony operativnim...

Huawei Mate 30 Lite će biti prvi telefon sa Huawei Harmony operativnim sistemom

Huawei je ranije danas predstavio Harmony OS, svoj operativni sistem za više platformi. Prema navodima jednog dojavljivača na Twitteru, kompanija sprema Mate 30 Lite koji bi trebalo da bude prvi telefon sa novim operativnim sistemom. Standardni Mate 30Mate 30 Pro će se držati Android Q verzije sa EMUI 10 interfejsom.

Huawei predstavio HarmonyOS

Rane glasine su sugerisale da će Huawei Mate 30 Lite stići tokom jula, sa četiri kamere na poleđini. Međutim, kompanije je telefon predstavila kao Huawei Nova 5i Pro, ostavljajući otvorenom opciju da isti uređaj stigne sa drugačijim operativnim sitemom i Mate 30 imenom. Objava ovog telefona će se, prema navodima, održati u septembru, kada Huawei obično predstavlja svoju Mate liniju.

Ovo su telefoni koji dobijaju Huawei EMUI 10

Ukoliko je ovaj Mate 30 Lite zaista zasnovan na Nova 5i Pro modelu, očekuje nas telefon sa 6.26-inčnim LCD ekranom, Kirin 810 čipsetom i punch-hole otvorom za selfi kameru. Glavna kamera na poleđini ima 48MP senzor i prate je 8MP ultraširoki, dodeljeni makro i depth senzor. Baterija je kapaciteta 4000mAh i stiže sa podrškom za 20W brzo punjenje.

(benchmark)