Home Ostalo Huawei sprema 4D Touch tehnologiju

Huawei sprema 4D Touch tehnologiju

246
0
SHARE

Mali broj ljudi se sjeća, no Huawei je bio prvi proizvođač koji je na mobilne uređaje implementirao tehnologiju osjetljivosti na pritisak sa Huawei Mate S uređajem. Inspiracija je došla od Apple Watch pametnog sata i trackpad-a sa MacBook-a, a kasnije se ista tehnologija pojavila i na iPhone uređajima pod imenom 3D Touch – nešto što je svima poznato.

No, Huawei se očigledno ne zaustavlja ovdje, s obzirom da je prije par dana kompanija aplicirala za registraciju robne marke pod imenom “Huawei 4D Touch”. To bi moglo značiti da Huawei sprema nešto još bolje od 3D Touch tehnologije, no još je teško pretpostaviti šta tačno s obzirom da se u aplikaciji navodi da će tehnologija biti korištena na raznim vrstama uređaja poput pametnih telefona, pametnih satova, tableta, računara, kamera, pametnih narukvica, pametnih naočala i slično.

U posljednje vrijeme proizvođači pronalaze nove načine korisničke interakcije sa svojim telefonima. Osim dobro poznatog displeja osjetljivog na pritisak koji smo vidjeli na raznim uređajima, nedavno se pojavila još jedna mogućnost, a to je stiskanje telefona – opcija koja čini HTC U11 jedinstvenim. Šta je sljedeće, ostaje nam da vidimo u nadolezećim mjesecima kada Huawei odluči predstaviti ovu tehnologiju široj javnosti.

(balkanandroid/androidheadlines)