Home Telefoni Huawei sprema telefon sa 6.9 inčnim ekranom

Huawei sprema telefon sa 6.9 inčnim ekranom

Novi izveštaji sugerišu da kompanija Huawei planira telefon sa velikim ekranom od 6.9 inča, a koristiće OLED panel koji proizvodi Samsung.

Prema navodima medija, bazirano na izvorima iz industrije displeja, Samsung je počeo sa isporukom primeraka displeja kompaniji Huawei, dok se proizvodnja punog kapaciteta očekuje tokom trećeg tromesečja 2018. godine. Bazirano na ovom vremenskom periodu, očekuje se da će Huawei objaviti telefon sa velikim ekranom tokom četvrtog tromesečja ove godine ili tokom prvog tromesečja 2019.

Ukoliko veličinu ovog displeja poredimo sa nekim drugim Huawei modelima, videćemo da je za 0.9 inča veći od Huawei Mate 10 Pro i za 0.8 inča veći od Huawei P20 Pro modela.

Za sada nije poznato koji Huawei uređaj bi mogao dobiti ovako veliki panel. Moguće je čak i da će se raditi o potpuno novoj seriji Huawei telefona.

Iako će displej dolazećeg telefona, bez sumnje, biti veoma veliki, to ipak neće biti najveći displej na nekom smartfonu. Samsung Galaxy W, objavljen 2014. godine, je imao impresivan 7-inčni displej.

(benchmark)