Home Telefoni Huawei tvrdi da je već prodao preko milion primjeraka Mate 30 Pro...

Huawei tvrdi da je već prodao preko milion primjeraka Mate 30 Pro telefona

Huawei Mate 30 Pro, nakon što je nedavno zvanično predstavljen u Münchenu, u prodaju je krenuo u Kini, što je bilo i za očekivati s obzirom da je plasiranje na ostala tržišta još uvijek pod znakom pitanja zbog američkih sankcija, odnosno nemogućnosti predinstalacije Googleovih aplikacija.

Prema tvrdnjama vodećih ljudi iz Huaweija, prodaja je krenula izuzetno dobro, tako da je već sada dosegla brojku od milion prodanih primjeraka. Fotografija s kineske društvene mreže Weibo navodno prikazuje red u jednoj trgovini u Shenzhenu, koja najbolje dočarava veliki interes za ovim uređajem.

Što se ostatka svijeta tiče, konkretnih informacija o početku prodaje još uvijek nema, a sve su oči uprte u najnoviju rundu pregovora između kineske i američke delegacije o novom trgovačkom sporazumu.

Ukoliko dvije strane postignu dogovor, Huawei Mate 30 Pro bi Google aplikacije mogao dobiti u vrlo kratkom vremenu, čime bi plasiranje na globalno tržište dobilo na smislu. U suprotnom, prodaja će biti ograničena na Kinu, koja inače čini skoro polovinu Huaweijevog tržišta, dok bi budući uređaji, kao npr. P40 serija trebali stići s novim HarmonyOS operativnim sustavom, vjerojatno zasnovan na AOSP Androidu.

(mobhr)