Home Android Aplikacije ID by PI je aplikacija koja želi da vaš telefon može verifikovati...

ID by PI je aplikacija koja želi da vaš telefon može verifikovati identitet

Situacija sa korona virusom ne izgleda kao da će se smiriti u skorije vreme, a pred nama je period koji će verovatno zahtevati striktnije socijalno distanciranje. Međutim, život mora da teče dalje, pa moramo da se prilagođavamo drugačijoj svakodnevici. Jedna od stvari koja je otežana zbog toga (zbog nemogućnosti direktnog kontakta, ili otežane identifikacije zbog obaveznog nošenja maske), može da se reši tehnologijom, upotrebom interesantnog softverskog rešenja

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

A znate li da i možete pratiti Balkan Android putem Vibera?

Besplatna aplikacija za mobilne telefone, ID by Pi, služi za identifikaciju osobe bez ličnog kontakta. Ona predstavlja tehnološki inovativno rešenje koje efikasno smanjuje mogućnost prevare kada neko pokuša da upotrebi lažna dokumenta. Sistem se svodi na snimanje selfija i identifikacionog dokumenta sa fotografijom (lične karte, pasoša…) i njihovo upoređivanje. AI koji stoji iza aplikacije vrši upoređivanje fotografije iz dokumenta i selfija, ali se ne zaustavlja na tome. On, takođe, OCR-uje podatke iz dokumenta, koji se zatim u kriptovanom obliku čuvaju u cloud okruženju.

Sve što je Apple prećutao na iPhone 12 predstavljanju

Samsung ismijava Apple jer uz iPhone više u kutiji ne dolazi punjač

Prilikom identifikacije korisnika i provere autentičnosti njegovih podataka koriste se različite informacije, kao što su ime i prezime, adresa, geolokacija fotografisanja selfija, telefonski broj, a proverava se čak i brend telefona pomoću kojeg je napravljen selfi. Verifikacija se obavlja u realnom vremenu, a svi podaci su anonimni i čuvaju se uz sve mere bezbednosti i sigurnosti poverljivih podataka, skladu sa GDPR-om.

Microsoft bez pitanja instalira PWA verzije Word, Excel, PowerPoint i Outlook aplikacija na Windows 10 računare

Škoda pokrenula mobilnu aplikaciju koja na osnovu zvuka prepoznaje da li je automobil neispravan

ID by Pi je rešenje koje obezbeđuje da se korisnik identifikuje uz čuvanje socijalne distance. Aplikacija za sada postoji samo za Android platformu i dostupna je na Google Play prodavnici. Za kompanije je bitno da postoji i mogućnost integracije ovog sistema u web aplikacije, čime može da se osigura pravilna verifikacija korisnika koji se loguju na sistem.

(pcpress)