Home Windows Windows PC Igre bolje rade na Windows 10 nego na SteamOS

Igre bolje rade na Windows 10 nego na SteamOS

Još od kad je najavljen prije otprilike tri godine Valve za svoj SteamOS tvrdi da je bolje rješenje za igrače koji traže dobre performanse u igrama. Ovo je posebno trebalo važiti za igre temeljene na OpenGL-u, no sada se čini da su sve to bile samo prazne priče.

Ekipa s portala ArsTechnica usporedila je performanse na SteamOS-u i Windowsima 10, koristeći identičan hardver, te zaključila da je Windows 10 jednostavno bolji izbor za igrače. „Desetka“ je bolje rezultate ostvarila u pet od šest benchmarka dok je u šestom rezultat bio izjednačen.

ArsTechnica tim je OS-ove testirao s Middle-Earth: Shadow of Mordorom i Metro: Last Lightom, prije svega jer se radi o grafički zahtjevnim igrama koje su dostupne na Linuxu. Igre su na SteamOS-u po performansama zaostajale za Win10 verzijama, što bi se moglo pripisati lošim portovima da rezultati nisu bili slični i u igrama koje je razvio sam Valve – Portal, Team Fortress 2 itd.

Rezultati ove usporedbe mogli bi negativno uticati na prodaju Steam Machinesa, pa vjerujemo da će razvojni timovi, Valve i ostala ekipa brzo reagirati i pokušati ispraviti probleme. Kompletnu analizu potražite ovdje.

(bug)