Home Telefoni iPhone 8 dolazi sa dvije nove stvari koje su svi čekali

iPhone 8 dolazi sa dvije nove stvari koje su svi čekali

160
0
SHARE

Apple proizvodi sjajne uređaje, i iz godine u godinu broji veliki broj zadovoljnih mušterija. No, na jednom polju su zakazali i nisu išli u korak sa konkurencijom – barem do sada.

Vodootpornost i bežično punjenje su uvijek nedostajali iPhone uređajima. Mjesecima su kružile glasine da će ovo dvoje doći sa novim iPhone-om, no dosad nije bilo konkretnog dokaza ovih tvrdnji. No, glavni izvršni direktor kompanije Wistron, Robert Hwang potvrdio je novinarima da će nadolazeći iPhone modeli biti vodootporni i doći sa mogućnošću bežičnog punjenja. Kako Hwang tvrdi, proces proizvodnje iPhone uređaja neće se mnogo izmijeniti, ali nove mogućnosti zahtijevaju i nova testiranja.

Kako će Apple implementirati bežično punjenje, ostaje da bude viđeno. U posljednjim mjesecima smo imali priliku vijdeti kako Apple sklapa partnerstva sa mnogim kompanijama, kao i čuti o navodnom Appleovom partnerstvu sa Broadcom-om sa ciljem razvijanja nove solucije bežičnog punjenja. Neke informacije također navode da će Apple koristiti tehnologiju kompanije po imenu Energous čija tehnologija omogućava punjenje uređaja sa razdaljine do 4.5 metara. Sve u svemu, ovo je velika vijest za sve ljubitelje Apple-a, ali i za one koji su razmišljali o kupovini sljedećeg vodećeg uređaja ove kompanije.

(bgr)