Home Telefoni Kako da pratite predstavljanje Huawei Mate 30 serije telefona

Kako da pratite predstavljanje Huawei Mate 30 serije telefona

Danas u 14:00 će u Minhenu u Njemačkoj, Huawei zvanično predstaviti svoje nove uređaje iz Mate 30 serije. Budući Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Porsche Design i Huawei Mate 20 Lite trebali bi biti prvi Huawei uređaji koji će se globalno isporučivati bez predinstaliranih Google aplikacija, što je posljedica trenutnog trgovačkog rata između SAD-a i Kine.

Zbog stavljanja na “listu entiteta”, američkim kompanijama ograničena je saradnja s Huaweijem, a odgađanje sankcija na dodatnih 90 dana koju je omogućio američki predsjednik Donald Tramp ne pokriva saradnju između Googlea i Huaweija na novim proizvodima. Cijeli sistem sankcija je netransparentan, tako da u stvari nitko nije siguran u kojoj mjeri Huawei može koristiti američke tehnologije u ovom trenutku.

 Već smo vidjeli rendere, fotografije i video snimke budućeg Mate 30 Pro modela, koji bi uz “waterfall” ekran trebao imati i poprilično uočljiv kružni modul kamere, koji bi mogao vratiti Xenon blic na mobilne uređaje.

Predstavljanje možete pratiti na linku ispod ili jednostavno pratite naše objave tokom dana, a mi ćemo pratiti i prenositi nove informacije o Huawei Mate 30 seriji.

(balkanandroid/mobhr)