Home Ostalo Kina lansirala prvi satelit za testnu 6G mrežu

Kina lansirala prvi satelit za testnu 6G mrežu

EDRS-C

Raketa-nosač pod nazivom Long March 6 lansirana je u orbitu iz Taijuan provincije u Kini, a sa njom i 13 satelita. Jedan od njih zove se “Univerzitet za elektroniku i tehnologiju” i to je prvi 6G testni satelit na svetu.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Njegova glavna svrha je osmatranje tla. Segmenti na koje se fokusira su urbana gradnja i praćenje i prevencija prirodnih katastrofa u poljoprivredi i šumarstvu, kao i u drugim industrijama gde se traže slične usluge. Istovremeno, testiraće se terahercna komunikacija.

Ovako su nastala imena proizvođača mobilnih telefona

Satelit je, naravno, plod rada naučnika sa Univerziteta u Kini, u saradnji sa još nekoliko kompanija. Poznat je i pod nazivom “Tianjan 05“, težak oko 70 kilograma. Uspostaviće primopredajnu vezu i izvršiti ispitivanja opterećenja koja može da podnese terahercna komunikaciona mreža, kako bi najbolje mogla da se primeni u svemirskim okolnostima.

Test brzine: Apple iPhone 12 Pro protiv Samsung Galaxy Note20 Ultra

U pitanju je komunikacija koja obuhvata ogroman spektar radio-talasa i ima velike brzine prenosa podataka. Velike su mogućnosti njene primene, kako na zemlji, tako i u svemiru. Takođe, u pitanju je jedna od ključnih tehnologija za budući razvoj šeste generacije mobilnih mreža – 6G.

Glasine tvrde kako će se OnePlus 9 serija sastojati od tri telefona

(tehnopolis)