Home Telefoni Lenovo Z5s će imati centralno smješteni O izrez na ekranu

Lenovo Z5s će imati centralno smješteni O izrez na ekranu

Prošlo je godinu dana od početka trenda sa izrezom (notch) u ekranima telefona i došlo je vreme za implementiranje nekih novih rešenja na telefonima sa punim ekranom. Prvo smo imali priliku da vidimo tehnologiju sa slajderom u koji je smeštena selfi kamera, a potom su kompanije došle na ideju da u displej implementiraju okrugli otvor za prednji kamera senzor.

Samsung je prvi najavio ovu tehnologiju, a potom mu se pridružio i Huawei. Znamo da će Samsung Galaxy S10 najverovatnije implementirati ovo rešenje, nakon što karakteristika bude testirana na Galaxy A8s modelu. Međutim, sada se u priču umešao i Lenovo koji bi mogao prestići Samsung u objavi “punch hole” rešenja, kako ga mediji trenutno nazivaju.

Dojavljivač SlashLeaks je nedavno otkrio novi Lenovo telefon, pod nazivom Z5s, koji ima otvor za prednju kameru u gornjem centralnom delu svog ekrana. Prema onome što se može videti sa procurelih fotografija, ovakvo rešenje za kamera senzor je manje napadno od notcha. Otvor je relativno mali i lepo se uklapa u status bar. Jedino pitanje, koje se postavlja (i ovo će zavisiti od proizvođača do proizvođača, jeste da li je otvor za kameru potrebno smestiti u centar ili je staviti u levi gornji ugao.

Lenovo Z5s je već prošao TENAA sertifikaciju, što znači da je objava na tržištu Azije veoma blizu.

(benchmark)