Home Telefoni LG G7 i V30 bi mogli doći ranije nego što je očekivano

LG G7 i V30 bi mogli doći ranije nego što je očekivano

229
0
SHARE

LG G6 je tek nedavno predstavljen, no već kruže neke glasine o njegovom nasljedniku. Ne mnogo, doduše – samo da će isti vidjeti nešto ranije predstavljanje nego što smo navikli, kao i LG V30.

Za početak, izvori navode kako će LG V30 ugledati svjetlo dana u augustu umjesto na IFA sajmu u Berlinu. Na prvu, ovo se možda čini kao loš potez – predstaviti telefon prije velikog sajma u Berlinu. Samsung se može izvući sa time zbog svoje pozicije na tržištu, ali drugi proizvođači…

No, sve je stvar perspektive. Uzmimo u obzir da je LG sklon predstavljanju uređaja par dana prije velikih događaja (poput IFA sajma), i sve već ima više smisla. No, tu je i još jedna činjenica – događaji za medije će se ove godine dogoditi posljednja dva dana augusta (IFA sajam zvanično počinje 1. septembra). Ako se uzme u obzir sve navedeno, predstavljanje LG V30 uređaja na jednom ovakvom događaju te početak prodaje istog nešto kasnije bi imao smisla.

Što se tiče nasljednika LG G6 uređaja, G7 bi mogao biti predstavljen već u januaru što bi smjestilo ovaj uređaj u sred CES sajma u Vegasu. No, CES sajam se bavi uglavnom televizorima, frižiderima i sličnim stvarima, a ne baš toliko mobilnim uređajima. Zbog čega onda LG želi na ovom sajmu predstaviti svoj novi vodeći uređaj? Odgovor na ovo pitanje se krije u predstavljanju kompanijinog ovogodišnjeg vodećeg uređaja, LG G6, koji se na tržištu nije pojavio dovoljno brzo da otme dio tržišta Samsungovim Galaxy S8 i S8+ modelima, tako da se predstavljanje LG G7 par sedmica prije svojih prethodnika sa financijskog gledišta čini kao sasvim opravdan potez.

Jedino pitanje koje se postavlja jeste da li će LG uspjeti sastaviti uređaj vrijedan pažnje to CES sajma, s obzirom da su na modularnom dizajnu za LG G5 radili skoro tri godine. Čak i zvaničnici kompanije navode da još uvijek ništa nije odlučeno o zvaničnom predstavljanju njihovog novog vodećeg uređaja.

Naravno, kao i uvijek kada su glasine u pitanju, morat ćemo sačekati još neko vrijeme da vidimo da li će se kompanija zaista odlučiti na ove poteze.

(androidauthority)