Home Ostalo LG razmišlja o ekranima za telefone koji se mogu smotati

LG razmišlja o ekranima za telefone koji se mogu smotati

LG je na ovogodišnjem CES-u predstavio prvi na svijetu televizor koji se može zarolati u vlastitu bazu i tako nestati iz vidokruga kada ga se ne koristi. Savitljivi OLED ekran koji im to omogućava ova kompanija ne misli koristiti samo za televizore, već planiraju istu tehnologiju iskoristiti i na drugim uređajima – prije svega,mobilnim telefonima.

Ovu je informaciju potvrdio IP Park, prvi čovjek tehnologije u LG-u u predsjednik upravnog odbora ove kompanije. Osim što rade na rolo-telefonima inženjeri LG-a razvijaju i ekrane za preklopne telefona, koji su tokom proteklih mjeseci postali novi buzzword u svijetu telefona.

U korejskoj kompaniji još nisu sigurni hoće li za takvim savitljivim mobitelima biti potražnje, kaže Park, ali ako se ona pojavi – bilo za preklopne ili za one koji se mogu smotati – LG će biti spreman na nju odgovoriti.

Ideja o telefonu koji se namotava u maleno cilindrično kućište nije nova. Prije LG-a na ovom su konceptu radili Samsung, još prije tri godine, kao i, nešto skorije, istraživački laboratorij Human Media Lab iz SAD-a.

(bug)