Home Telefoni LG V30 donosi veliko unapređenje na polju kamere

LG V30 donosi veliko unapređenje na polju kamere

Približavanjem 31. augusta i zvaničnog predstavljanja pametnog telefona LG V30, novog flagship uređaja kompanije LG, pojavljuje se sve više informacija.

Tako iz LG-ja stižu detalji o fotografskoj komponenti samog uređaja koja bi, prema riječima predstavnika južnokorejske tvrtke, trebala donijeti dosad najveći otvor blende što se tiče pametnih telefona. Glavna kamera LG V30 telefona tako bi trebala uključivati i leću s otvorom blende f/1.6, koja daje oko 25% više svjetla u odnosu na leće s otvorom blende f/1.8. U LG-ju naglašavaju i novi tip leće nazvan Crystal Clear Lens, koji također donosi više svjetla, ali i bolju reprodukciju boja u odnosu na klasične plastične leće, a širokougaona kamera na LG V30 uređaja ima za 30% manju distorziju slike na ivicama u odnosu na prethodni LG V20 model. Prednost u odnosu na prethodnika nalazi se i u 30% manjoj veličini modula zadnje kamere.

Osim fotografske komponente, spominje se i tehnologija TouchSense kompanije Immersion za kvalitetnije iskustvo upotrebe ekrana na dodir s namjerom postizanja dojma upotrebe fizičkih tipaka na ekranu.

(bug)