Home Android Telefoni LG zvanično predstavio Wing, telefon sa rotirajučim ekranom

LG zvanično predstavio Wing, telefon sa rotirajučim ekranom

LG je započeo Explorer Project inicijativu, u okviru koje južnokorejska kompanija planira da udahne novi život u dizajn telefona. Ovaj projekat će omogućiti da se korisnicima pruže praktične inovacije, a u okviru invicijative je i objava novog LG Wing 5G telefona. Kompanija je takođe objavila da će sarađivati sa brojnim partnerima, uključujući Qualcomm, pretraživač Naver i streaming platforme Tubi i Ficto kako bi se iskoristile prednosti novog dizajna.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

LG Wing ima zakrivljeni 6.8-inčni P-OLED glavni displej, sa FHD+ rezolucijom i 20.5:9 odnosom stranica. Selfi kamera od 32MP stiže u okviru pop-up mehanizma. Sekundarni ekran je 3.9-inčni G-OLED sa FHD+ rezolucijom i 1.15:1 odnosom stranica. Ekrani nemaju zvaničnu IP podršku, ali stižu sa premazom koji štiti od prskanja vodom.

Američka carina se osramotila zaplijenom “krivotvorenih Apple AirPods” slušalica

Ostatak specifikacija uključuje 64MP glavnu kameru, 12MP ultraširoki senzor koji je kreiran za rotirajući mod i još jedna 13MP ultraširoka kamera. Tu je i gimbal mod sa virtuelnim džojstikom na sekundarnom ekranu. Wing pokreće Snapdragon 765G čipset, u kombinaciji sa 8GB RAM-a i 128/256 GB skladišnog prostora. Baterija, kapaciteta 4000mAh, ima podršku i za bežično punjenje.

Nvidia će za ARM platiti 40 milijardi dolara

Glavna odlika Wing-a je, iako se može koristiti kao regularni telefon, da ukoliko se glavni ekran obrne horizontalno dobija se potpuno novi format sa jedinstvenim mogućnostima upotrebe. LG je veliku pažnju usmerio ka prikazu i konzumiranju sadržaja na ovakvom formatu displeja, a Wing promoviše kao idealan za korisnike koji vole da gledaju video ili se igraju u pokretu.

Putin uvodi eSport u ruske škole

Zahvaljujući sekundarnom ekranu, nema prekidanja rada kada se dobiju i pregledaju poruke. Takođe, moguća ja obrada videa odmah po snimanju na sekundardnom ekranu. Pored toga, moguće je koristiti GPS dok se obavlja poziv na manjem ekranu i drugo.

Huawei Petal Search postaje pravi konkurent Google pretraživaču

Rotirajući dizajn stiže sa mehanizmom sa dvostrukom šarkom i hidrauličnim damperom koji apsorbuje udarce. LG tvrdi da Wing može da izdrži 200.000 rotiranja ekrana. Dimenzije telefona iznose 169,5 x 74,5 x 10,9 mm i težak je 260 grama. LG nije objavio cenu i datum objave Wing 5G telefona na tržištu.

(benchmark)