Home Telefoni Lite verzije Google Pixel 3 i Pixel 3 XL telefona bi se...

Lite verzije Google Pixel 3 i Pixel 3 XL telefona bi se trebale zvati Pixel 3a i Pixel 3a XL

Već neko vrijeme kolaju glasine kako bi Google trebao predstaviti takozvane Lite verzije svojih Pixel 3 i Pixel 3 XL pametnih telefona.

Najnovije informacije koje donosi internet forum XDA Developers, spominju kako će Lite verzije tih telefona dobiti nešto drugačija imena od onog što se do sada navodilo.

U biblioteci za Google Camera opciju spominje se mobilni telefon pod kodnim imenom “Sargo“, što je ime koje se potencijalno veže za Lite verziju Pixel 3 XL telefona. XDA Developers ipak priči dodaje i potencijalno novo ime za taj uređaj koji bi prodaju mogao stići kao Pixel 3a XL. S druge strane, uređaj koji se krije pod kodnim imenom “Bonito” mogao bi biti Pixel 3a (ili Pixel 3 Lite).

Oba pametna telefona trebala bi imati fotografsku komponentu koja je više-manje identična onoj kojoj nude originalni Pixel 3 i Pixel 3 XL modeli, dok bi se razlikovali u korištenim čipovima. Pixel 3a model trebao bi sadržavati 5,56-inčni ekran i Snapdragon 670 čip, a Pixel 3a XL model 6-inčni FHD+ ekran te Snapdragon 710 čip.

(bug)