Home Ostalo Mama joj oduzela mobilni telefon, ona poslala tweet sa frižidera

Mama joj oduzela mobilni telefon, ona poslala tweet sa frižidera

Zabavna priča o modernoj tehnologiji, Internetu stvari i snalažljivim millenialsima dolazi iz SAD-a. Kako prenosi britanski Guardian, sve je počelo prije dva tjedna kada je izvjesna 15-godišnja Dorothy izazvala požar u kuhinji jer je bila previše usredotočena na svoj mobitel. Nakon tog nemilog događaja majka joj je oduzela sve tehničke uređaje kako bi je naučila da mora obraćati pozornost na svijet oko sebe. Ili je barem tako mislila…

Dorothy se toliko uplašila da će izgubiti kontakt sa svojih nekoliko tisuća pratitelja na Twitteru da je krenula tražiti način kako se vratiti online – i odgovor je pronašla u drugim uređajima koje ima kod kuće.

Prvo je krenula tvitati preko Nintenda, pa preko Wii U-a, no obje konzole su joj promptno oduzete. Međutim, majka nije računala na snalažljivost svoje tinejdžerice. Ova je otkrila da se i njihov LG-jev pametni hladnjak može spojiti na Internet. Tako je nastao i ovaj tvit:

LG-jeve stranice, ali i opis objave na Twitteru, potvrđuju kako je ona napisana putem njihovog pametnog frižidera. Situaciju je iskoristila i korejska kompanija tvitnuvši hashtag potpore jadnoj kažnjenoj 15-godišnjoj obožavateljici Ariane Grande i snalažljivoj tviterašici:

(bug)